2010. december 23., csütörtök

Két hét múlva

Nem tudom, hogy említettem-e, de leadtam a szakdolgozatomat, még huszonkilencedikén kora délután. Meg kell csinálnom három, hátramaradt tantárgyamat - ebből már kettőt abszolváltam - s végül jön az Academic English 2 vizsga, sóval, borssal, minden jóval valamint nádi hegedűvel, hogy ha a delikvens tüsszög, csengjen legalább a füle, ha a prímás hamisan rántja a vonót.

Feszt feszül bennem az ideg, az elmúlt három hétben két nap, pontosabban délután volt, amikor kicsit ki tudtam kapcsolódni. Múlt pénteken a Harry Potter újabb epizódját néztük meg Orsival. Nem hagyott maradandó nyomot.

Nincs karácsonyi hangulatom, nem is volt, tegnap délután, vizsga után eszméltem csak rá, miután elköltöttem cirka hetvenezer forintot, hogy hoplá, ma már huszonkettedike van, holnapután szenteste.

Orsival azon tanakodtunk, hogy vajon kit kapok opponensnek. Mindkettőnknek volt egy álláspontja, aminek részletezésébe nem mennék bele, annyi azonban biztos, hogy jobban örülnék, ha az ő változata valósulna meg, még ha kicsit tartok is az egésztől, mert úgy gondolom, hogy ha valakivel az ember jóban van, annak nehezebb bizonyítani, de ez feltételezhetően csak az én ostobaságom.

Már töröm a fejemet, hogy miként osszam be az időmet februártól, terveim, ötleteim már vannak, hogyan s miként töltöm el az időt. Számomra nem tűnik haszontalannak. Ámbátor, ezt mások nem egészen biztos, hogy így látják.

Temérdek könyv vár arra, hogy leüljek vagy lefeküdjek mellé, felüssem s elkezdjem olvasni. A jelenlegi Neil Gaiman-Terry Pratchett páros alkotta könyvét falom lassacskán befelé, olyannyira megtetszett a kettejük által összevarrt világ, hogy a polcon található másik Terry Pratchett-tel is szemezek, igaz utóbbi angol.

Ezt lehetséges, hogy nem kellene kihagyni az elmúlt hét eseményeiből, hogy vettünk Szegeden egy lakást. Oda fogok idővel eltakarodni, ha végre minden el lesz intézve. Ha jót akarnék magamnak, akkor nem adnám ki albérletbe s nem azért mert kicsi.

"A magyarok mindig a szabadság illúziójáért harcoltak,
a lengyelek mindig a szabadságért"
/Szabó Magda/

1 megjegyzés:

fnrz írta...

Hát, kalappal. A good omens pedig még mindig angolul a legjobb (ez persze nem jelenti azt, hogy nem szerzem be amint lehetőségem lesz rá) :]

Btw1: Gyere. Januárban (mondjuk a közepe táján). Pestre. Inni.

Btw2: "A Very Messy Christmas." (Oh, shouldn't be that 'merry'? Nah, nevermind) ;]