2009. május 22., péntek

The Eternal, Sentio Ergo Sum, Sollen @ Garaboncziás 04.25

Tavasz végét mutatott a naptár, ráérős idejében az ember ilyenkor még nem a vizsgaidőszakra gondol, hanem arra, hogyan is tölthetne el felhőtlenül egy szombat estét, kizárólag jó társaságban. Április utolsó hétvégéje ilyennek ígérkezett a szegedi Garaboncziás Borozóban. A meghívott zenekarok fellépései (Sollen, Sentio Ergo Sum, The Eternal - ausztrál - ) és az azt követő buli kellőképpen beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Töredelmesen és kezemet tördelve bevallom, hogy mire Ágival leértünk a helyszínre, a Sollen már pakolt le a színpadról. Rendkívül restelltem a dolgot, az eddigiekben csupa jókat hallottam róluk, talán egy másik, szerencsésebb kimenetű esetben viszontlátjuk és -halljuk egymást. Muzsikájuk dallamos death metal, legalábbis az elmondások alapján. Ezt az is alátámasztja, hogy In Flames-t játszanak feldolgozásként.

A következő együttes, a Sentio Ergo Sum volt. Sokszor volt hozzájuk szerencsém, több taggal baráti viszonyban vagyok. Ez az este azért is volt különleges a számukra, mert új billentyűst (Tamási Zoltán) és gitárost (Gyimesi Dömötör) állítottak csatasorba. Mindkét srác a Dreamgrave-ből érkezett. Hallhattunk újabb dalokat is.


Janóék ismételten kitettek magukért és a szegedi közönség meg is hálálta ezt. (lsd. kép) A deviant-artos vackomon egy egész sorozatot meg lehet találni az énekesről.

A teljes galéria letöltése

Hosszabb átszerelés következett, majd az ausztrál, négytagú banda lépett a színpadra. Némi előítélettel viaskodva aggódva vizslattam, hogy mit fognak előadni. Pejoratívan csengett a fülemben a 'goth metal' kifejezés. Tucat love metal-ra számítottam. Azonban a The Eternal a második vagy harmadik nóta után elmosta minden fenntartásomat, kételyemet.
A csapat Blood című dala, a maga 9 perces terjedelmével és keleties témájú kezdésével belopta magát a szívembe.

Nincsenek megjegyzések: