2009. október 8., csütörtök

Eternal Damnation & KerecsenSólyom @ Garaboncziás Borozó

és
KerecsenSólyom


Szeptember 12, szombat Szeged. A mezőberényi, melodikus black-death metal-t játszó Eternal Damnation lépett elsőként színpadra. Klasszikus felállásban játszottak (két szólógitár, basszusgitár, dob, ének), ahol mindkét héthúrosnak kellő feladat jutott a ritmizálásban és a szólók terén, ugyanakkor a bőgő és a dob sem veszett el a hangorkánban. Az elhangzott nóták többsége feldolgozások volt (Misfits /úgy tűnt, hogy itt a Metallica feldolgozását vették inkább alapul/, Amon Amarth).







A 2004-ben alakult szimfonikus folk metált játszó, eleinte csak projektként működő csapat itt, a Garaboncziásban adta bemutatkozó koncertjét, lévén a tagok többsége helyi illetőségű. A jelenlegi felállás idén kezdett véglegesen körvonalazódni, ami a következőképpen néz ki:

Alkonyat - ének, doromb, csörgő, sámándob, szövegek
Thypad - dob, háttérvokál
Choofie - szólógitár, háttérvokál
Gabriel - basszusgitár, háttérvokál
Bogi - billentyű
Snorre - gitár
Marci - furulya, mandolin, háttérvokál

Ide, ide, jó vitézek!

S gyűltek...


Az Aquileia Ostroma album dalai ismertek voltak már a myspace segedelmével, így a banda magabiztosan látott neki a zenélésnek.
Dúsan hangszerelt dalaik előadása nem vetekedhetett a felvett anyagéval, lévén több mint hét ember rögzítette, ámbátor semmilyen hátulütőt vagy hátrányt nem lehetett felfedezni a kisebb létszám miatt, sőt!
A feltüzelt közönséggel remekül kommunikáló s őt megszólító frontember vezette brigád azonnal bele is vetette magát a Mondák könyvébe.

Számlista:

1/ Aquileia Ostroma
2/ Hősök Mulató Mezeje
3/ Kerecsen
Átvezető (énekelgetés) amolyan közönségtüzelés
4/ Keve ostora
5/ Csatába
Visszataps
6/ Ensiferum - Hero in a Dream (cover)
Visszataps
8/ Csatába
Visszataps
9/ Kerecsen



Mind az összegyűltek, mind a zenészek teljes átéléssel, átszellemüléssel adták át magukat a muzsikának. Az intenzitás ömlött a színpadról, nem csoda hát, hogy teljesen elcsigázva de jókedvvel fejezték be a kicsivel több, mint egy órára nyújtott debütáló koncertet.


- Fotók
- Myspace
- Az általam készített képek

Nincsenek megjegyzések: