2008. október 16., csütörtök

Velvet Stab, Shell Beach, The Idoru @ Garaboncziás 10.10.

Érdekesen indult az este. Indulásnak elköltöttünk egy üveg bort, majd nemsokára Annáék is megérkeztek a kedd óta elfogyasztásra váró sütivel. A probléma ott kezdődött, hogy tojást is tartalmazott a sütemény, ezért megromlott. Sajnáltuk nagyon, de gyomorrontást nem akarunk kapni. Még bevettük a másfél liter Sangriát, úgy ráadásként, meg ugyebár a péntek esti láz kötelez, majd nagyon nekividámodva nyakunkba vettük a várost s ellátogattunk a Garaboncziásba.

Mire a helyszínre értünk már egy helyi illetőségű csapat húzta a talpalávalót. Szerény sikerük volt, néhány kép azonban róluk is készült. Az est első nagyobb nevű fellépője a Velvet Stab volt.

Többször próbáltak felvenni myspace-en is, de nem engedtem. Az ének ott sem, élőben sem volt számomra nyerő. Hardcore alapú muzsikájuk teljesmértékben divatos mostanság. Kiabálunk egy nagyot, majd a refrénbe beleillesztünk egy ívnyi dallamos éneket s ezzel mindent megoldunk.

Következő versenyző a Shell Beach volt. Szintén Budapestről érkeztek, híres mesterségük címere: Indie rock -core csapásirányon tapicskolva. Számomra inkább turbózott indie zenebonának tűnt. Véleményem szerint ismételten divatkövető együttesről van szó. Itt már pogóra "gyűlt az éji vad", mozgot rendesen a dühöngő.

Shell Beach és közönsége

Éjféltájban lépett színpadra a The Idoru. A Newborn utózöngéjeként indult csoportosulásról a lehető legpozitívabban tudok nyilatkozni. Pörgős, húzós, közönséghergelő, fiatalos és legfőképpen profi előadásmód jellemző rájuk. Itt akkora pogók alakultak ki többször is, hogy engem is elsodort a tömeg, pedig igyekeztem távol tartani magamat az epicentrumtól.

The Idoru (képre kattintva leszedheted az összes képet!)

Úgy látszik egyfajta jellegzetesség, de az énekes állandóan törzsből előredőlve énekelt. Meglepődtem, sőt meg is mosolyogtam eleinte a dolgot, de aztán megszoktam. Amint elült a zene okozta izgalom, lassacskán kezdtek becsorogni azok az emberek, akik a Metál Fesztivált választották nempedig ezt a -core csomagot.

Nincsenek megjegyzések: